Rituelen

Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder rituelen. Rituelen helpen mij met het stilstaan en aandacht hebben voor wat gezien en gehoord wilt worden, wat geheeld mag worden in mij. Steeds weer een laagje dieper. Het oude loslaten om weer herboren te worden.

Rituelen zorgen ervoor dat ik bewuster in het leven sta, ze hebben mijn leven enorm verrijkt en betekenisvoller gemaakt, Intenties zetten door middel van rituelen, zorgt ervoor dat ik mij laat leiden door liefde in plaats van angst. Op deze manier maak ik mijn dromen waar. Rituelen hebben mij geholpen om verder te zakken in zelf-liefde, omdat je je zelf belangrijk maakt, jezelf eert en viert. En niet te vergeten helpen rituelen bij overgave en dankbaarheid. Echt zijn met wat er is, jezelf overgeven aan het leven (Moeder Aarde) en aan het grote mysterie. Voelen dat je geleid en beschermd wordt op je pad.

Hoever wij ook terug kijken in de geschiedenis, steeds ontdek je restanten van ooit uitgevoerde rituelen. Rituelen zijn al eeuwen oud en worden overal in de wereld gebruikt. 

Waarom hebben mensen behoefte aan rituelen? Los van religie zijn mensen voortdurend op zoek naar de zin van het leven, Het leven bestaat uit pieken en dalen. Die pieken willen wij graag vieren, onze geluksmomenten willen wij graag met anderen delen. Trouwceremonies en het eten van beschuit met muisjes zijn voorbeelden van bekende rituelen die wij dan gebruiken. En onze dalen? Die willen wij in onze hedendaagse maatschappij vaak zo snel mogelijk vergeten. Vaak ervaren wij ze als falen of willen wij anderen niet lastig vallen met onze problemen. Maar lukt het ons daadwerkelijk om zomaar verder te gaan na een tegenslag of verlies? Is het niet zo dat wij dit later vaak alsnog op ons bordje krijgen, door middel van burn-out of depressie? Omdat rouw of het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis een fase is die wij simpelweg niet kunnen overslaan. In andere culturen, zoals in Afrika houden ze meerdaagse rouwceremonies als iemand is overleden. De hele community is hierbij betrokken. 

Veel rituelen zijn in onze moderne tijd naar de achtergrond geschoven. Een aantal rituelen of gebruiken doen wij nog wel, maar vaak zonder aandacht of besef waarom onze voorouders deze rituelen toepaste. Nog iets waarom ik zo van rituelen houdt. De verbondenheid voelen en erkennen van al dat leeft. Onze voorouders die ons voor zijn gegaan en waar wij veel van kunnen leren.

Ritual is all about opening your senses to allow the magic of every visible and invisible creation of existence to enter your awareness. The medicine of magic is that it gives us the direct entrance to nourish and connect with our soul.

-Elly Ariella-

 

Voor mij voelen rituelen als de sleutel, om met compassie de verbinding met onszelf en alles om ons heen te herstellen. Het helpt ons bewuster te leven en meer harmonie te ervaren in en om ons heen. Het is dan ook mijn passie om rituelen weer meer terug te brengen in ons hedendaagse leven voor een ieder die zich daartoe aangetrokken voelt.

Voor mij als vrouw hebben rituelen een nog diepere betekenis gekregen. Het vrouw zijn ging voor mij lange tijd gepaard met uitdagingen, zoals heftige pmdd (heftige vorm van pms) klachten en vruchtbaarheidsproblemen. Mijn lichaam triggerde mij heftig en nodigde mij uit dieper te gaan. Steeds verder mijn bekken en wombspace in. Wow wat lag daar veel pijn in opgeslagen, maar ook kwamen er de meest prachtige schatten en creaties uit tevoorschijn. Het leidde mij naar thuiskomen in mijn eigen veilige en heilige ruimte.

Tijdens mijn helingsreis ontdekte ik dat mijn klachten grotendeels veroorzaakt werden, doordat ik vanuit angst delen van mijn vrouw-zijn onderdrukte, er trauma in mijn baarmoeder lag opgeslagen en ik niet in harmonie leefde met mijn cyclus en natuurlijke ritme. Ik vroeg altijd meer van mijzelf, dan goed voor mij was. Naar mijn lichaam luisteren en grenzen stellen kon ik lange tijd niet.

Rituelen hebben mij enorm geholpen in mijn helingsproces. Ze zorgde ervoor dat ik in plaats van mijn lichaam keer op keer te vervloeken leerde mijn lichaam te eren en respecteren. Rituelen brachten mij troost en hebben er in geresulteerd dat ik heb geleerd om dagelijkse zelfzorg rituelen toe te passen en zo in harmonie met mijn cyclus, in al haar facetten te kunnen leven. Ik heb mijn vrouwelijke kwaliteiten leren herontdekken en zo beschikking gekregen over veel meer (creatie) kracht, vitaliteit en levensvreugde. Dat gun ik elke vrouw!

In mijn zoektocht naar heling als vrouw heb ik het voorrecht gehad om te werken met verschillende teachers en sjamanen. ik heb o.a de priesteres training gedaan bij Margo Awanata en Emilie Knewer, de training sjamanistich adempractioner bij Ursula Aerts, ik ben geregistreerd Womb keeper en aankomend Moon mother. 

Mijn wens is dat elke vrouw mag ervaren hoe het voelt om thuis te komen in je vrouw zijn. Voluit, zonder schaamte of gevoelens van niet goed genoeg zijn. In balans met haar cyclische natuur. Vrouw zijn is magisch! Don't settle for less then divine.

Hopi prophecy: "When the women give their blood back to the earth, men will come home from war and the earth shall find peace"

 

Hieronder vind je een aanbod van een aantal rituelen die ik je graag aanbied. Schroom echter niet om mij persoonlijk te benaderen. Ik creëer met alle liefde en plezier een ritueel op maat. 

Rite of the womb

The womb is not a place to store fear nor pain.

The womb is place to create and give birth to life

 

Deze bijzondere ceremonie is voor elke vrouw die meer in contact wil komen met haar vrouwelijke kracht. De baarmoeder ( the womb) is ons krachtcentrum. Echter liggen er vaak ook overwerkte gebeurtenissen opgeslagen die ons uit onze kracht halen. Dit kan geboortetrauma zijn, onverwerkt verdriet van een miskraam, trauma door seksuele intimidatie of misbruik. Maar het kan ook overgedragen trauma zijn van moeder op dochter. Of zelfs van generaties daarvoor. Alles wat ons als vrouw angst heeft aangejaagd of diep verdriet heeft veroorzaakt. Het is nu de tijd om ons daarvan te bevrijden en onze baarmoeder te gebruiken waarvoor het bedoeld. Namelijk om te creëren en geboorte te geven aan nieuw leven.

The Rite of the Womb (Baarmoederritueel volgens Inca-sjamanistische traditie) is een mooi geschenk aan jezelf, aan elkaar en aan de wereld. De Rite wordt omschreven als een geschenk voor alle vrouwen. Het is een transitie en energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, waarmee de vrouwelijke kracht wordt geactiveerd.

Wereldwijd hebben honderdduizenden vrouwen de Rite inmiddels ontvangen. Voel jij ook de roeping van dit liefdevolle helende ritueel?

Individuele ceremonie van ruim 1,5 uur €125

Groepsceremonie van ruim 3,5 uur €45 p.p ( vanaf 3 personen mogelijk)

 

Bevrijd je vrouwenlijn

Every woman who heals herself, heals all the women who came before her.

And all those who come after her

Dit diep helend en transformerend ritueel is voor de vrouwen die willen gaan staan om de pijn in hun vrouwenlijn onder ogen te komen en te transformeren naar hun medicijn. Het licht dat jij te brengen hebt op aarde. Vaak ontvouwt zich dit via het liefdevol doorleven en loslaten van pijn, 

Dit ritueel begint met een sjamanistische reis begeleid door een drum afgestemd op het heilige vrouwelijke. Tijdens deze reis neemt de spirit van de oermoeder je mee om te laten zien wat geheeld mag worden en wat jouw medicijn is. Vervolgens gaan wij aan de slag met het maken van ancester dolls die jouw vrouwenlijn vertegenwoordigen. Wij doen dit natuurlijke materialen en eventueel persoonlijke meegebrachte materialen.

 Als de ancester dolls klaar zijn, gaan wij via visualisatie liefdevol contact maken met jouw vrouwenlijn. Wij verbreken en bevrijden eventuele koorden en contracten die niet in de naam van liefde zijn ontstaan.  Zodat zowel jij als de vrouwen voor jou vrij mogen zijn. Dit verankeren wij door een wit lint te binden om elke doll.

Jouw magische ancester dolls kun je vervolgens gebruiken als krachtvoorwerp op jouw altaar of begraven in de aarde.

Dit ritueel kan goed gecombineerd worden met ademwerk. Wat is ademwerk?

 

Ademwerk of Rebirthing is een helingsmethode waarbij de adem bewust wordt toegepast om ongewenste patronen te transformeren, onverwerkte ervaringen te verwerken en de levenskwaliteit te optimaliseren.

Wereldwijd en eeuwenlang wordt de adem gebruikt om een diepere harmonie, spirituele verbinding en vreugde in het leven te realiseren. De wijze van ademen tijdens het Ademwerk wordt trauma-ademen of vuurademen genoemd.

Ademwerk helpt je bij het elimineren van negatief denken. Het geeft je innerlijke rust, een betere balans en vermindering van stress, dus ook een betere lichamelijke gezondheid en vitaliteit.
Het helpt je bij het beter afvoeren van toxines, het versterkt de concentratie en het helpt je bij realiseren van vernieuwing en een leven vanuit je hart.

Individuele ceremonie zonder ademwerk ruim 1,5 uur €125

Individuele ceremonie inclusief ademwerk ruim 2,5 uur €225

Groepsceremonie zonder ademwerk €45 p.p ruim 3,5 uur (mogelijk vanaf 4 personen)

Groepsceremonie met ademwerk €125 p.p ruim 4,5 uur ( mogelijk vanaf 6 personen en dit doe ik met assistentie van een tweede persoon)

Sacred Mother Blessing

We need to do more than shower someone with presents for the baby. We want to shower the mother with real presence, celebration and deep honoring of this lifestone

 -Jessica Booth -

&

-Jessica Smithson -

Met deze prachtige ceremonie vieren en eren wij de overgang van Maiden naar Mother. Ofwel van jeugdigheid naar volwassenheid. Wij eren de warrior in de aanstaande moeder en dat ze een heilige poort is voor nieuw leven. Wij erkennen dat ze een belangrijke schakel is tussen de generatie voor haar en na haar. Wij herinneren de moeder aan haar wijsheid en kracht, zodat ze die bewust kan meenemen om de reis die voor haar ligt af te leggen. 

De ceremonie bestaat uit verschillende onderdelen.  Het bevat een cocooning ceremony met blessings, een belly versieringscermony, en het samen maken van kracht en gebedsgeschenken vol mooie intenties. De sacred mother blessing wordt afgesloten met een mooi zoutritueel.

Groepscermemonie 45.p.p 

Duur: 3,5 uur

Ceremonieel Aqua de Florida maken

Florida water komt oorspronkelijk uit Peru. Daar wordt het Florida water op ceremoniële wijze door vrouwen gemaakt en ook enkel op deze wijze doorgegeven. Dit prachtige ritueel is rijk aan bloemen en medicinale kruiden die jezelf verzameld, maar ook kun je verrast worden door bloemen en plantmedicijnen die deze dag op je pad komen. Wij  brengen de kennis van ons vrouwen samen en delen in overvloed. Wij vieren elkaar en Moeder Aarde.

Tijdens deze ceremonie wordt je begeleid om in verschillende stappen je eigen plantmedicijn te creëren. Met een aantal bijzondere ingrediënten.

 

Aqua de Florida kan je gebruiken voor ceremonies, blessings en reiniging van jezelf of (altaar)voorwerpen

Groepsceremonie 85 p.p 

Duur: hele workshopdag