Rituelen

Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder rituelen. Rituelen helpen mij met het stilstaan en aandacht hebben voor wat gezien en gehoord wilt worden, wat geheeld mag worden in mij. Steeds weer een laagje dieper. Het oude loslaten om weer herboren te worden.

Rituelen zorgen ervoor dat ik bewuster in het leven sta, ze hebben mijn leven enorm verrijkt en betekenisvoller gemaakt, Intenties zetten door middel van rituelen, zorgt ervoor dat ik mij laat leiden door liefde in plaats van angst. Op deze manier maak ik mijn dromen waar. Rituelen hebben mij geholpen om verder te zakken in zelf-liefde, omdat je je zelf belangrijk maakt, jezelf eert en viert. En niet te vergeten helpen rituelen bij overgave en dankbaarheid. Echt zijn met wat er is, jezelf overgeven aan het leven (Moeder Aarde) en aan het grote mysterie. Voelen dat je geleid en beschermd wordt op je pad.

Hoever wij ook terug kijken in de geschiedenis, steeds ontdek je restanten van ooit uitgevoerde rituelen. Rituelen zijn al eeuwen oud en worden overal in de wereld gebruikt. 

Veel rituelen zijn in onze moderne tijd naar de achtergrond geschoven. Een aantal rituelen of gebruiken doen wij nog wel, maar vaak zonder aandacht of besef waarom onze voorouders deze rituelen toepaste. Nog iets waarom ik zo van rituelen houdt. De verbondenheid voelen en erkennen van al dat leeft. Onze voorouders die ons voor zijn gegaan en waar wij veel van kunnen leren.

Ritual is all about opening your senses to allow the magic of every visible and invisible creation of existence to enter your awareness. The medicine of magic is that it gives us the direct entrance to nourish and connect with our soul.

-Elly Ariella-

 

Voor mij voelen rituelen als de sleutel, om met compassie de verbinding met onszelf en alles om ons heen te herstellen. Het helpt ons bewuster te leven en meer harmonie te ervaren in en om ons heen. Het is dan ook mijn passie om rituelen weer meer terug te brengen in ons hedendaagse leven voor een ieder die zich daartoe aangetrokken voelt.

Voor mij als vrouw hebben rituelen een nog diepere betekenis gekregen. Het vrouw zijn ging voor mij lange tijd gepaard met uitdagingen, zoals pmdd (heftige vorm van pms) klachten en vruchtbaarheidsproblemen. Mijn lichaam triggerde mij enorm en nodigde mij uit dieper te gaan. Steeds verder mijn bekken en wombspace in. Wow wat lag daar veel pijn in opgeslagen, maar ook kwamen er de meest prachtige schatten en creaties uit tevoorschijn. Het leidde mij naar thuiskomen in mijn eigen veilige en heilige ruimte.

Tijdens mijn helingsreis ontdekte ik dat mijn klachten grotendeels veroorzaakt werden, doordat ik vanuit angst delen van mijn vrouw-zijn onderdrukte, er trauma in mijn baarmoeder lag opgeslagen en ik niet in harmonie leefde met mijn cyclus en natuurlijke ritme. Ik vroeg altijd meer van mijzelf, dan goed voor mij was. Naar mijn lichaam luisteren en grenzen stellen kon ik lange tijd niet.

Rituelen hebben mij enorm geholpen in mijn helingsproces. Ze zorgde ervoor dat ik in plaats van mijn lichaam keer op keer te vervloeken leerde mijn lichaam te eren en respecteren. Rituelen brachten mij troost en hebben er in geresulteerd dat ik heb geleerd om dagelijkse zelfzorg rituelen toe te passen en zo in harmonie met mijn cyclus, in al haar facetten te kunnen leven. Ik heb mijn vrouwelijke kwaliteiten leren herontdekken en zo beschikking gekregen over veel meer (creatie) kracht, vitaliteit en levensvreugde. Dat gun ik elke vrouw!

In mijn zoektocht naar heling als vrouw heb ik het voorrecht gehad om te werken met verschillende teachers, wijze sisters en sjamanen. ik heb o.a de priesteres training gedaan bij Margo Awanata en Emilie Knewer, de training sjamanistich adempractioner bij Ursula Aerts en verschillende witchcraft en rituele workshop & trainingen bij Anni Daulter uit Amerika. Tevens ben ik geregistreerd Womb keeper. 

Mijn wens is dat elke vrouw mag ervaren hoe het voelt om thuis te komen in je vrouw zijn. Voluit, zonder schaamte of gevoelens van niet goed genoeg zijn. In balans met haar cyclische natuur. Vrouw zijn is magisch! Don't settle for less then divine.

Hieronder vind je een aanbod van een aantal rituelen die ik je graag aanbied. Schroom echter niet om mij persoonlijk te benaderen. Ik creëer met alle liefde en plezier een ritueel op maat. Passend bij wat jij nu nodig hebt.

Wombmedicine  journey individueel

For the woman that wants to stop her suffering.
For the woman that wants to transform her (womb) pain into medicine

For the woman that experiences her moon cycle as heavy and a burden. Maybe even a dark black hole.

For the woman that feels she carries the weight of her ancestral line. She who doesn't want to pass on this burden to the next generation.

 
Ik voel sterk de roep om het lijden bij vrouwen te stoppen, te doorbreken. Enough is enough. Ik weet hoe zwaar het kan zijn om te strugglen met je cyclus, de pijn van VROUW ZIJN. Je bent niet geboren om te lijden. Je bent geboren om je licht te schijnen, om te genieten, te verzachten, vol te leven. Je cyclus hoort je krachtbron, je navigatie te zijn.
Ik wil mijn medicijn, mijn ervaringen, mijn wijsheid graag met jou delen.
 

Come with me on this deep journey

Inhoud 3 maanden:
* intake assingement en online kennismaking
* 3 live afgestemde sessies/ceremonies twv €450
Inhoud afgestemd, maar in de basis:
-womb darkness ceremony: wat hebben je klachten/ je baarmoeder jou te vertellen
-rite of the womb/ diep selfcare en blessingsritueel en/of heel je vrouwenlijn ritueel
-2 wekelijks een prachtig zelfzorg ritueel/ diep inner work opdracht en daarna contact via mail/ telefoon/ zoom. 
Investering:€555
 
 

Rite of the womb

The womb is not a place to store fear nor pain.

The womb is a place to create and give birth to life

 

Deze bijzondere ceremonie is voor elke vrouw die meer in contact wil komen met haar vrouwelijke kracht. De baarmoeder ( the womb) is ons krachtcentrum. Echter liggen er vaak ook overwerkte gebeurtenissen opgeslagen die ons uit onze kracht halen. Dit kan geboortetrauma zijn, onverwerkt verdriet van een miskraam, trauma door seksuele intimidatie of misbruik. Maar het kan ook overgedragen trauma zijn van moeder op dochter. Of zelfs van generaties daarvoor. Alles wat ons als vrouw angst heeft aangejaagd of diep verdriet heeft veroorzaakt. Het is nu de tijd om ons daarvan te bevrijden en onze baarmoeder te gebruiken waarvoor het bedoeld. Namelijk om te creëren en geboorte te geven aan nieuw leven. En een nieuwe versie van onszelf elke keer weer.

The Rite of the Womb (Baarmoederritueel volgens Inca-sjamanistische traditie) is een mooi geschenk aan jezelf, aan elkaar en aan de wereld. De Rite wordt omschreven als een geschenk voor alle vrouwen. Het is een transitie en energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, waarmee de vrouwelijke kracht wordt geactiveerd.

Wereldwijd hebben honderdduizenden vrouwen de Rite inmiddels ontvangen. Voel jij ook de roeping van dit liefdevolle helende ritueel?

Individuele ceremonie van ruim 1,5 uur €150 (inclusief zaalhuur).

Groepsceremonie van ruim 3,5 uur €75 p.p ( vanaf 6 personen mogelijk)

Bevrijd je vrouwenlijn

Every woman who heals herself, heals all the women who came before her.

And all those who come after her

 

Dit diep helend en transformerend ritueel is voor de vrouwen die willen gaan staan om de pijn in hun vrouwenlijn onder ogen te komen en te transformeren naar hun medicijn. Het licht dat jij te brengen hebt op aarde. Vaak ontvouwt zich dit via het liefdevol doorleven en loslaten van pijn. Het is tevens een prachtige manier om je voormoeders te eren en te vragen om begeleiding.

Dit ritueel begint met een sjamanistische reis begeleid door een drum afgestemd op het heilige vrouwelijke. Tijdens deze reis neemt de spirit van de oermoeder je mee om te laten zien wat geheeld mag worden en wat jouw medicijn is. Vervolgens gaan wij aan de slag met het maken van ancester dolls die jouw vrouwenlijn vertegenwoordigen. Wij doen dit met natuurlijke en eventueel persoonlijke meegebrachte materialen.

 Als de ancester dolls klaar zijn, gaan wij via visualisatie liefdevol contact maken met jouw vrouwenlijn. Wij verbreken en bevrijden eventuele koorden en contracten die niet in de naam van liefde zijn ontstaan.  Zodat zowel jij als de vrouwen voor jou vrij mogen zijn. Dit verankeren wij door een wit lint te binden om elke doll.

Jouw magische ancester dolls kun je vervolgens gebruiken als krachtvoorwerp op jouw altaar of begraven in de aarde.

Dit ritueel kan goed gecombineerd worden met ademwerk. Wat is ademwerk?

 

Ademwerk of Rebirthing is een helingsmethode waarbij de adem bewust wordt toegepast om ongewenste patronen te transformeren, onverwerkte ervaringen te verwerken en de levenskwaliteit te optimaliseren.

Wereldwijd en eeuwenlang wordt de adem gebruikt om een diepere harmonie, spirituele verbinding en vreugde in het leven te realiseren. De wijze van ademen tijdens het Ademwerk wordt trauma-ademen of vuurademen genoemd.

Ademwerk helpt je bij het elimineren van negatief denken. Het geeft je innerlijke rust, een betere balans en vermindering van stress, dus ook een betere lichamelijke gezondheid en vitaliteit.
Het helpt je bij het beter afvoeren van toxines, het versterkt de concentratie en het helpt je bij realiseren van vernieuwing en een leven vanuit je hart.

Individuele ceremonie zonder ademwerk ruim 1,5 uur €150. (Inclusief zaalhuur)

Individuele ceremonie inclusief ademwerk ruim 2,5 uur €225

Groepsceremonie zonder ademwerk €175 p.p ruim 2,5 uur (prijs is afhankelijk van aantal personen)

Groepsceremonie met ademwerk €200 p.p ruim 4 uur ( prijs is afhankelijk van aantal personen)

Embrace your inner darkness ceremony

Everything you hide in the shadow can not flourish in the light. Anything that you suppress will control your way of life.  

If we learn to embrace and honour our darkness we can start to use it as fertile soil for our inner growth and create the life of our wildest dreams. Our deepest pain will become a powerful medicine for ourselves and the world.

 

Tijdens deze ceremonie gaan wij samen kijken naar wat jij nodig hebt om contact te maken met jouw meest diepe donker, die dikwijls ligt opgeslagen in onze baarmoeder. Het donker waar ik over spreek zijn blokkades die jou behoeden om voluit te leven, zoals onbewuste angsten, trauma's uit dit of vorige levens. Dit ritueel kan een direct diep transformerend effect hebben, maar is geen vervanging voor bijvoorbeeld trauma therapie. Samen kijken wij of dit ritueel geschikt voor je is en wat je daarna eventueel nog nodig hebt om je pad vol vertrouwen te vervolgen.

De ceremonie vind plaats in een heilige, veilige en rituele setting. Je wordt ritueel gereinigd met salie, wij nodigen je spirit guides uit om aanwezig te zijn en ik begeleid je met mijn drum om diep naar binnen te spiralen.

Verder maak ik intuïtief gebruik van de volgende helingstechnieken:

  • Expressieve dans
  • Womb awakening/ womb release technieken
  • Ademwerk
  • Stembevrijding
  • Lichaamswerk

Deze ceremonie leent zich ook uitstekend om vooraf een yoni steam te doen.

Ik leer je graag hoe je deze helende ceremonie zelf kan inzetten om jezelf te blijven helen en je je donker kan gaan gebruiken om het leven van je wildste dromen te creëren

Individuele ceremonie van ruim 1,5 uur 150 euro (inclusief zaalhuur)

Groepsceremonie van ruim 3,5 uur 100 euro p.p ( prijs afhankelijk van aantal personen)

 

Sacred Mother Blessing

We need to do more than shower someone with presents for the baby. We want to shower the mother with real presence, celebration and deep honoring of this lifestone

 -Jessica Booth -

&

-Jessica Smithson -

Met deze prachtige ceremonie vieren en eren wij de overgang van Maiden naar Mother. Ofwel van jeugdigheid naar volwassenheid. Wij eren de warrior in de aanstaande moeder en dat ze een heilige poort is voor nieuw leven. Wij erkennen dat ze een belangrijke schakel is tussen de generatie voor haar en na haar. Wij herinneren de moeder aan haar wijsheid en kracht, zodat ze die bewust kan meenemen om de reis die voor haar ligt af te leggen. 

De ceremonie bestaat uit verschillende onderdelen.  Het bevat een cocooning ceremony met blessings, een belly versieringscermony, en het samen maken van kracht en gebedsgeschenken vol mooie intenties. De sacred mother blessing wordt afgesloten met een mooi zoutritueel.

Prijs in overleg

Ceremonieel Aqua de Florida maken

The beste medicine is the one you create yourself.

Come and celebrate the abundance of Mother Earth.

Let's bring eachother flowers. Let's come together in a circle of women and create magic together.....

 

Florida water komt oorspronkelijk uit Peru. Daar wordt het Florida water op ceremoniële wijze door vrouwen gemaakt en ook enkel op deze wijze doorgegeven. Dit prachtige ritueel is rijk aan bloemen en medicinale kruiden die jezelf verzameld, maar ook kun je verrast worden door bloemen en plantmedicijnen die deze dag op je pad komen. Wij  brengen de kennis en wijsheid van ons vrouwen samen en delen in overvloed. Wij vieren elkaar en Moeder Aarde.

Tijdens deze ceremonie wordt je begeleid om in verschillende stappen je eigen plantmedicijn te creëren. Met een aantal bijzondere ingrediënten.

 

Aqua de Florida kan je gebruiken voor ceremonies, blessings en reiniging van jezelf of (altaar)voorwerpen

Groepsceremonie 85 p.p minimum 8 personen

Duur: hele workshopdag

Rebozo sluitingsritueel

Rebozo is an ancestral ritual of passage which we can do at any time in our lives to reunite the whole being on a physical, mental and emotional level .

Closing the bones and closing in us what needs to be closed in order to open new doors and welcome a new chapter in our existence.

Het rebozo sluitingsritueel komt uit de Mexicaanse Cerrada traditie en wordt oorspronkelijk ongeveer 40 dagen na de bevalling ingezet om de moeder te eren, te vieren en te verzorgen. Het helpt de moeder de intense periode van zwangerschap en geboorte af te sluiten. Tijdens het ritueel wordt de rebozo doek gebruikt. De Rebozo wordt in Midden-Amerika al sinds mensenheugenis door vrouwen gebruikt in veel uiteenlopende situaties. Speciaal is het gebruik door traditionele vroedvrouwen, want zij gebruiken het voor massage, beweging en ondersteuning tijdens zwangerschap, geboorte en in de kraamperiode.

Het rebozo sluitingsritueel is een prachtige vorm van postpartum zorg, maar kan vrouwen ook op meerdere belangrijke (overgangs)momenten in hun leven ondersteunen, zoals bij een miskraam, scheiding, als een vrouw in de overgang komt of bij een andere ervaring in het leven die verlies en/of rouw met zich mee brengt. Momenten die veel indruk op ons maken laten sporen na in ons lichaam. Opgeslagen spanning en verdriet kunnen tijdens dit ritueel een liefdevolle bedding de ruimte krijgen om (weer) te gaan stromen. Het ritueel werkt ook als de ervaring die je wilt verwerken of afsluiten al langer geleden is.

Het ritueel bestaat uit meerdere onderdelen en wordt altijd door in ieder geval twee personen uitgevoerd.

Eerste onderdeel is dat je ceremonieel wordt welkom geheten, er wordt samen thee gedronken en er is alle ruimte om je verhaal te delen. Tevens wordt er ritueel een intentie gezet.

Tweede onderdeel is een massage. Je wordt door twee vrouwen met afgestemde etherische oliën volledig gemasseerd. Dit helpt je te openen en te verzachten.

Het derde onderdeel is een yoni steam of een warm kruidenbad. Dit helpt je eruit te zweten wat je niet langer dient, te reinigen en te openen.

Het vierde onderdeel is het sluiten met de doeken. Dit gebeurd door in 7 stappen jouw lichaam strak in te wikkelen in rebozodoeken. Je ervaart de grenzen van je lichaam hierdoor weer duidelijk. Het brengt je terug naar de kern van je zijn. En alles wat daar tussenzit mag vrij komen. Je wordt uitgenodigd om los te laten en af te sluiten wat afgesloten mag worden.

Sluitingsceremonie van ruim 3,5 uur uitgevoerd door twee personen €375

Het sluitingsritueel kan in overleg ook mede door een sister of bekende waar jij je veilig en prettig bij voelt worden uitgevoerd. De kosten zijn dan €275.

Het is ook prachtig om het eerste gedeelte van de ceremonie met een groep sisters, of vrienden en/of familie uit te voeren. Het ritueel kun je dan met zijn allen bekostigen en schenken aan een dierbare. De kosten worden op die manier ook aanzienlijk lager.  

 

Menarche

Let’s teach our daughters their body’s are sacred. Let’s give them a chance to be free of shame. Let’s tell them the truth about the gift of being a woman. Let’s give them the gift of sisterhood early on. So they know when life get’s rough they are never alone.

 

Een initiatie van meisje naar jonge vrouw. De eerste menstruatie is iets om te eren en te vieren, zodat een vrouw op jonge leeftijd al haar lichaam leert lief te hebben, te eren en te respecteren. Uit onderzoek blijft dat de manier waarop de eerste menstruatie wordt ervaren bepalend is voor de manier waarop ze dit de rest van haar leven ervaart. Menarche is dus een geschenk voor het leven!

De ceremonie wordt gehouden in een prachtig aangeklede rode tent. De maiden wordt gedurende de dag verzorgd, geëerd en er worden wijsheden gedeeld en overgedragen. Ze mag eerst baden in een bad vol liefde en het is tevens een reiniging. De rode jurk voor de ceremonie hangt al klaar. Haar nichtjes, tantes en vriendinnen wachten op haar. Klaar om haar te ontvangen, te vieren en te ondersteunen in de overgang van meisje naar jonge vrouw.

Deze initiatie is ook mogelijk op latere leeftijd. Het is dan een initiatie genaamd the sacred blood mysterious. Tijdens deze initiatie wordt op een diep niveau contact gemaakt met de wijsheid en betekenis van het vrouw zijn, de kracht van de cycli en hoe jezelf als vrouw te helen. Eventueel kan deze viering ook gecombineerd worden met het bouwen van een red moon drum.

 

Indicatie voor een dag workshop op locatie voor moeders ( kan ook met dochters) of hoedsters van de rode tent, vraag ik €500 exclusief reiskosten. Voor een groep van 10 vrouwen is dit €50 p.p Dit is inclusief een digitale manual die wordt nagezonden en ik neem prachtige samengestelde producten mee van Felting Goddess ( rode yoni, rode godin) 

Ik kan ook de ceremonie leiden, of een gedeelte ervan. Kosten zijn op aanvraag.