Sacred Menarche  2 april Heelsum

Voel je dat je je dochter graag wilt eren en vieren in haar prille vrouwzijn met een ceremonie of ritueel voor haar eerste menstruatie? Wil je haar graag ondersteunen; dat ze een gezonde relatie met haar lichaam opbouwt, een positief zelfbeeld ontwikkelt, dat ze voelt dat ze op haar manier haar levenspad mag bewandelen terwijl jij naast haar blijft staan? Dat ze zich gedragen mag voelen in haar eigen netwerk van generaties vrouwen?

Dan verwelkomen wij jou graag bij onze workshop in de rode tent. De rode tent is van origine de plaats waar vrouwen zich tijdens donkere maan drie dagen per week terugtrokken. Ze vertelden elkaar verhalen en gaven hun kennis en geheimen door over geboorte, bevalling, sterven, geneeskrachtige kruiden en heling.

In deze workshop ga je ervaren en leren over de waarde van het vieren van de eerste menstruatie, Menarche genoemd. Al generaties lang worden wij als vrouwen achtervolgt door schaamte en taboe rondom dit thema. Dit maakt dat veel (jonge) vrouwen alleen worstelen met hun ongemakken en hun cyclus eerder vervloeken dan de kracht ervan erkennen.

En dat terwijl het een heel bijzonder moment is en, van oudsher in allerlei culturen werd (en wordt) gevierd en geëerd.

Zo beschouwd het inheemse Dené volk vrouwen als spiritueel krachtiger dan mannen. Een onderdeel van hun menarche traditie is dat de jonge vrouw zich gedeeltelijk afzondert, zodat ze kan groeien in haar spirituele kracht. Bij de Pueblo tradities vieren ze Menarche door een complexe vierdaagse ceremonie uit te voeren, die heling brengt voor de hele community. Tijdens de ceremonie wordt de jonge vrouw tijdelijk als goddelijk gezien. Ze is dan Moeder Aarde zelf en er wordt gezegd kan de mensen om haar heen helen.

Deze workshop is voor jou:

- als je moeder (of oma, verzorger, tante etc.!) bent van een meisje dat binnenkort zal gaan menstrueren of haar eerste menstruatie heeft gehad

- je haar een positieve associatie en zelfbeeld wilt meegeven over haar menstruatie en haar lichaam

- je haar graag wilt meegeven dat zij haar eigen weg mag gaan bewandelen als jonge vrouw

- je dit wil bekrachtigen met een rite of passage, een overgangsritueel, die haar hele leven zal bijblijven

- als je de roep voelt om de taboe van schaamte te doorbreken bij jezelf en de volgende generatie ( ook een mooi thema als je zelf een rode tent wil faciliteren)

Wij, Annelies `Hendriks en ik, bieden je graag ervaringen, tips en informatie over het vieren van de Menarche voor je dochter. Laat je inspireren om de viering vorm te gaan geven zoals het bij je dochter en jou past. We gaan diep zakken in het thema door onszelf te eren en te vieren als cyclische vrouw, waardoor je zelf ook het nodige zal kunnen helen als het gaat om schaamte, hoe je je cyclus ervaart, het niet gezien zijn toen je zelf jong was.  Wij geven je tevens achtergrond informatie en ideeën wat je praktisch kunt doen, bijvoorbeeld de aankleding en omhulling, maar ook voor het maken van iets moois om de viering en intenties te herinneren. EN: je wordt lid van onze facebookgroep, waar je naderhand nog vragen kunt stellen aan ons, kunt uitwisselen en met elkaar delen.

Inhoud workshop:

- ceremonie en ering van je eigen cyclus en vrouw zijn

- samen beleven, wijsheid aanboren en delen over hoe je een viering kunt geven en voorbereiden

- ideeën, tips, info, achtergronden

- Cyclus armband maken

- een manual om mee naar huis te nemen (twv 12,50 euro)

- lidmaatschap van de exclusieve facebookgroep

- pop-up store met mooie Menarche producten van vilt door Annelies en Wild Women Of Mother Earth card deck van Elly

- een dag vol sisterhood en vrouwen verbinding!

PRAKTISCH:

Datum: 2 April 2022

De workshop vindt plaats in het atelier van Felting Goddess in Heelsum.

Tijd: 10 tot 17 uur

De workshop is 149 euro. Inclusief manual en biologisch koffie/thee/lekkers gedurende de dag.

De lunch is potluck, iedereen neemt lekker eten mee (tip: rood 😊 ) om samen te delen

 

 

Agua di Florida 9 juli in Heelsum

is een sjamanistisch bloemen en kruiden “water” dat wordt gebruikt om jezelf, iemand anders of een voorwerp energetisch te reinigen. Het kan je helpen blokkades te laten doorstromen en los te laten wat je vast houdt in je energetisch veld. Je kunt het gebruiken

voor bescherming tegen negatieve energie, schoonmaken van je altaar, voor healing en blessing. Gebruik het in je rituelen om je intenties te bekrachtigen.

 

Het traditionele recept komt uit Latijns Amerika en wordt alleen gemaakt door vrouwen en aan vrouwen overgedragen in een rituele liefdevolle setting. Magisch en krachtig!

 

RITUELE BEREIDING VAN AGUA DI FLORIDA

In een mooie ruimtelijke ruimte in Arnhem komen we samen. We begeleiden je stap voor stap in het bereiden van jouw eigen unieke Agua di Florida. We gebruiken verse bloemen en kruiden uit het seizoen die we zelf meenemen. Er zijn (geheime) ingrediënten die door ons worden verzorgd. Onze Agua di Florida zal gevuld worden met onze intenties en energie zodat het een krachtig en uniek medicijn wordt.

De dag zal gevuld zijn met sisterhood, kruidenmagie en overvloed. We blessen Moeder Aarde en haar gaven. We eren onze vrouwelijke energie, de kracht die we in onze baarmoeder en ons hart dragen, en alle vrouwen die ons voor zijn gegaan op het sacred pad. Aan het einde van de dag vieren we onze zelfgemaakte Agua di Florida!

WAT NEEM JE MEE

Een mooie glazen fles (halve liter / liter) met een luchtdichte dop en een wijde opening om jouw Agua di Florida in te maken en te bewaren. Je krijgt van ons per mail een lijst met de ingrediënten die je zelf meeneemt voor de bereiding.

Met liefdevolle dank aan Deva Yama die het aan ons heeft overgedragen.

Locatie Arnhem

Tijd: 10 tot 17 uur

85 euro

Aanmelden via mijn sister: info@feltinggoddess.com

Your Wild Woman blueprint  10 September 2022

 

🔥Welkom Wild Woman!🔥

 

Wie ben jij werkelijk onder alle beperkende overtuigingen? Wat is jouw ware kracht/ jouw medicijn, jouw gift?

 

Welke wilde authentieke vrouw/ priestess/ godin in jou wil gehoord en gezien worden?

 

Dit is jou kans om haar te vinden en blijvend te herinneren.

 

Tijdens deze workshop gaan wij in een prachtige bosrijke omgeving in de omhullende energie van een tipi op zoek naar dat magische/ goddelijke onwrikbare deel in jou. Voorbij alle lagen en verhalen. En wij leggen haar voor altijd vast om nooit meer te vergeten door middel van een Wild Woman fotoshoot in de natuur. En als kers op de taart creëren wij jou eigen Wild Women of Mother Earth orakel kaart. Die je zelf aan je kaartdendek kan toevoegen.

 

Onze wild gifts aan jou deze dag:

 

- een wild woman fotoshoot twv 99 euro inclusief 1 digitale foto

- je foto verwerkt in de layout van het Wild Women of Mother Earth orakelkaarten deck. Deze kan je dan zelf toevoegen.

- optioneel: je ontvangt na de workshop een energetisch afgestemde tekst die hoort bij jouw orakelkaart. Deze kun je bij bestellen voor maar €15,00.

- je eigen wild woman blueprint gecreëerd met je sisters op papier: wie ben jij werkelijk, wat is jouw gift?

- sisterhood

- oefeningen om je intuïtie te versterken en te gebruiken.

- dans en meditatie

- potluck

Locatie: Aardewerkplaats, Brummen

 

Tijd: 10:00 tot 17:00

 

Investering: 125 euro. Inclusief thee en gezonde versnaperingen. Een Wild Woman foto, je wild woman blueprint en als optie je eigen orakelkaart.

 

Aanmelden kan hier

 

Sensuele vrouwentempel 29 mei

 

Wil je jouw vrouwelijkheid helemaal toe eigenen? Wil je de ketens van schaamte, schuld en stigma doorbreken? Expressie geven aan jouw sensualiteit, zonder je in te houden. Meer leren genieten van jouw vrouwelijkheid en jouw prachtige lichaam?

 

Dan is deze juicy zintuigen strelende tempelavond echt wat voor jou. 

 

In deze workshop ervaar je hoe je door verschillende practices plezier en levensvreugde kunt ontdekken en zonder schaamte mag genieten van je lichaam. 

 

We beoefenen technieken om de onschuldige verbinding met de zintuigen te herstellen, die ons in het hier en nu terug kan brengen. Om sensualiteit weer toegankelijk te maken als een weg naar binnen, naar onszelf, een graadmeter van hoe het met ons is. Om sensualiteit niet te zien als doel om een ander te pleasen. 

 

Ontdek door welk zintuig jouw innerlijk vuur helemaal wordt aangewakkerd. Sta jezelf toe om voluit te genieten van jezelf!

 

 

Offerings:

🍎Sense en pleasure exploration

🍎Shakti yoga, dans & lichaamswerk 

🍎Helend ritueel gericht op schaamte en schuld doorbreken

🍎Sisterhood 

🍎Conscious fingerlicking potluck sharing

 

Investering:

€69

 

14:00 uur inloop

14:15 start

19:30 einde

 

Locatie: La Cappella, Oude Velperweg 36A, 6824 HE Arnhem